Taxatierapport bijzonder beheer

Wanneer een onderneming langere tijd geen rente of aflossing betaalt over leningen, dan belandt het kredietdossier bij de afdeling bijzonder beheer van de betreffende bank.

Een bedrijf dat onder bijzonder beheer valt, staat onder verscherpt toezicht en heeft extra aandacht nodig. Daarom worden in plaats van bijzonder beheer ook wel termen gebruikt als intensief beheer, bijzondere kredieten of recovery. De afdeling bij de bank die zich met bijzonder beheer bezighoudt heet ook wel de afdeling Kredietrisicomanagement.

Voordat een bank eventueel het krediet aan een onderneming opzegt, wil men exact weten wat de waarde is van het onderpand van de lening: het bedrijfspand. Wat brengt het zakelijk onroerend goed op bij mogelijke gedwongen verkoop?

De taxateurs van Hoving Taxaties kunnen daarbij helpen. Zij hebben langjarige ervaring in het bepalen van de actuele waarde van bedrijfspanden in opdracht van banken. Dat gebeurt uiteraard altijd op basis van gedegen markt evidence.

Wanneer een onderneming/debiteur zich in zwaar weer bevindt en er sprake is van wanbetaling, dan is snelheid geboden. De afdeling bijzonder beheer van de bank wil dan op zeer korte termijn uitsluitsel over de vraag ‘waar staan we?’. Als Hoving Taxaties zijn we ons daar heel goed van bewust. Medewerkers van bijzonder beheer kunnen daarom altijd op zeer korte termijn een goed onderbouwd taxatierapport tegemoet zien. We begrijpen ook dat daarbij het hoogst mogelijke niveau van vertrouwelijkheid betracht moet worden.

Wilt u een offerte voor een taxatie in het kader van bijzonder beheer? Neem dan contact met ons op.